Beproefde doeltreffendheid van SHOCKWAVE

Behoort u tot de talloze patiënten die (chronische) pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz. Keerde uw pijn ook altijd na korte tijd terug, vaak erger dan voordien? Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat SHOCKWAVE therapie vaak zeer goede resultaten geeft. Pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen, verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken.

Eerder noodzaak dan luxe

Shockwave wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan bij SHOCKWAVE de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies.

Hoe werkt Shockwave

Voor de behandeling begint, stelt de fysiotherapeut eerst een aantal vragen aan u en neemt een onderzoek af. Dit om een beeld te krijgen van de klachten en om het behandelgebied vast te stellen. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt het pijngebied blootgesteld aan korte shockwave-impulsen. Net als bij de niersteenvergruizer worden met een apparaat drukgolven opgewekt. Het lichaam reageert met een verhoogde stofwisseling en bloedcirculatie. Hierdoor wordt het lichaam aangezet tot zelfgenezing.

Heeft u één van deze klachten?

Shockwave wordt toegepast bij:

  • Peesaandoeningen (tennis- golferselleboog, achillespees, kniepees, etc.)
  • Slijmbeursontstekingen
  • Kalkafzettingen in de schouder
  • Hielspoor
  • Spierklachten (bv: rugklachten, triggerpoints, spanningshoofdpijn, weefselschade, etc.)

Wat zijn de voordelen

Al na 2 of 3 behandelingen geeft 80% van de behandelde patiënten aan minder pijn te hebben en blijkt de bewegelijkheid te zijn toegenomen.
De behandelepisode is erg kort, er zijn gemiddeld slechts 3-8 behandelingen nodig voor therapiesucces is bereikt. U hoeft niet verdoofd te worden. SHOCKWAVE voorkomt vaak injectie of operatie. Verder wordt de oorzaak behandeld en niet de symptomen. Er zijn ook weinig bijwerkingen. Wel kan er direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.

Direct toegankelijk

U kunt zonder verwijzing van een huisarts of specialist contact opnemen met FysicX. De behandelingen shockwave vallen binnen onze reguliere behandelingen en worden derhalve door de zorgverzekeraars vergoed.